Ha a fiatalabb generációt nézzük, és azt vesszük górcső alá, hogy számukra mik a kedvenc italok, akkor bizony csak nagyon kevés ember vágná rá azt, hogy a vermut a nagy favorit. Sőt, még az idősebbek körében sem a vermutok a nyerők, holott ezek a borból készült italok igencsak élvezetesek az ízüket tekintve.
Szerencsére a híres Martinit gyártó olasz cég, bár már az 1800-as évektől kezdődően a vermutokra specializálódott, egy percig nem gondolja azt, hogy hátradőlhet, ahogy azt sem, hogy meg sem próbálja elérni a modern generációk szülötteit. Éppen ezért folyamatosan újítanak, kreálnak és alkotnak, így mai cikkünket egy felettébb népszerű italuknak szenteljük.
A modernkori vermut
Ha lehet ilyet mondani, akkor a MegaDrink likőrjei között is megtalálható Martini Fiero a fiatalokat célozza meg, és teszi mindezt úgy, hogy nem felejti el a csaknem 200 évre visszanyúló tradícióit és történelmét sem.
Így természetesen a bor ugyanúgy maradt, mint alapvető kellék, ám hozzá még a gyógynövényeken és fűszereken túl társult még valami: a piros narancs. Mivel a gyártó cég, a Martini & Rossi olasz vállalkozás, ezért nem is olyan nehéz számukra az, hogy a mediterrán vidéken a fellelhető legjobb minőségű piros narancsot szerezzék be ehhez a különleges italhoz.
Végül ez az az összetevő, ami felteszi a pontot az i-re, amitől aztán olyan kellemesen tüzessé válik a nedű. Mivel alkoholtartalma csupán 14 % körül mozog, ezért akár kellemes baráti esték, társasozások elengedhetetlen kelléke is lehet.
Az olaszok ízlésében bátran megbízhatunk!
Kevés olyan nemzet van, akinek a stílusérzékére és ízlésére olyan magabiztosággal hagyatkozhatunk, mint az olaszokéra. Vegyük akár a divatot, akár a gasztronómiai élményeket, páratlanul kiválóan értenek ahhoz, hogy a legegyszerűbb összetevőkből csodát alkossanak.
Nincs ez másként az italok terén sem, így a gondosan válogatott alapanyagokat és a majdnem két évtizedes érlelési tapasztalatot vegyítve fenséges, és ami még fontosabb, modern vermut kerülhet mind a fiatalok, mind az idősebbek poharába.
Jó, jó, de hogyan fogyasszuk?
Úgy, ahogy szinte minden más ital esetében, úgy a Martini Fierónál is megállja a helyét az, hogy többféleképpen tudjuk fogyasztani.
Ihatjuk akár önmagában, jéggel és némi narancsos díszítéssel, de kitűnően passzol tüzesebb, egzotikusabb koktélokhoz is.
Persze ebben az esetben is ügyelni kell a mértékletes fogyasztásra, valamint arra, hogy az ízlelőbimbóinkkal valóban ki tudjuk élvezni a bor, a fűszerek, a gyógynövények és a piros narancs nagyszerű elegyét.
Nyakunkon a karácsony, a narancs és a vendégek fogadásának fő szezonja, így azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen szerezz be néhány üveg Martini Fierót – semmiképp se egyet, mert egészen biztosan nem lesz elegendő még akkor sem, ha csupán hárman-négyen gyűltök össze!