Minden területen igaz, hogy a személyre szabott termékeknél nincs jobb. Ez a téli sportok esetében is igaz, ezért most beszéljünk egy kicsit a sícipősütés témájáról, aminek nagy jelentősége van.
A konyhai alternatívával ellentétben ez nem szó szerinti sütést jelent, hanem azt, hogy egy speciális eljárással a lábunk formájához van igazítva a kiválasztott modell. A JóBringa sícipőinek kínálatában csak olyan kivitel van, aminél be lehet vetni ezt a trükköt, mert amúgy sajnos nem mindegyiknél kivitelezhető.
Ez a hőformázási folyamat, amit sütésnek hívnak, azt eredményezi, hogy a láb formájának megfelelően a cipő külső héja és a bélése is alakítható. Így tökéletesen idomul a lábhoz, ami csökkenti a nyomáspontokon a kényelmetlenséget.
Hogy néz ki egy sícipő sütése?
Előkészületként minden olyan lehetséges problémát fel kell térképezni a kiválasztott modellel és a lábbal kapcsolatban, amitől egyéni lehet egy cipő. Azokra a pontokra, ahol nyomást érzékelünk, speciális formálótappancsok kerülnek.
Ezt követi az a mozzanat, amikor a külső héj formázására kerül sor. Ehhez természetesen kizárólag olyan anyagból készült modellre van szükség, ami formázható hő hatására. Egy speciálisan szabályozható hőmérsékletű sütő felmelegíti a lábbelit, amit felhúzva jégzselés hűtés mellett a lábra zárnak.
A bélés esetében nagyjából ugyanez a folyamat várható, ami azt jelenti, hogy a sícipő kívül-belül tökéletesen illeszkedni fog a lábunk formájához. Miután teljesen lehűlt, megőrzi az így kialakított formáját, amit lehet még finomhangolni a csatok helyzetének beállításaival.
Miért lehet fontos ez a sütés használat előtt?
Már említésre kerültek a nyomáspontok, ami pontosan az a terület, ami miatt lényeges kihasználni ezt a lehetőséget. Ezzel ugyanis sokkal kényelmesebb lesz a síelés hosszú órákon át, mert nem nyom a cipő, így az irányítás is precízebb lehet.
A fájdalommentes viseletnek köszönhetően eredményesebbé válik az erőátvitel is a síléc és a cipő között, ami nagymértékben meghatározza az élményt. Gyakorlatilag két legyet lehet vele ütni egy csapásra, mert a nyomáspontok megszüntetésével nem lesz fájdalom, ráadásul jobban irányíthatóvá válik a síelés is.
Attól sem kell tartani, hogy ezt a sütési macerát minden szezonban el kell végezni, mert nagyon hosszú ideig megőrzi az így kialakított formáját a lábbelink, így csak fel kell csatolni és már hasíthatunk is a hóban.
Kinek lehet ez hatalmas segítség?
Ez a kérdés talán okafogyott is lehetne, mert azt kell mondanunk, hogy valóban mindenkinek. Kezdőként azért tehet jó szolgálatot nekünk, mert a fájdalmas élmények elkerülhetőek, ami sok esetben még azt is jelentheti akár, hogy soha többé nem húzunk sícipőt.
Haladó stádiumban sokkal jobban keressük a komfortot és a teljesítményt, ezért kifejezetten sokat számít a kényelem. Profi szinten pedig egyértelműen a teljesítmény fokozása érdekében szuper lehetőség, amivel a versenyeken sokkal jobb eredményeket lehet bezsebelni. A JóBringa csapata pedig várja szeretettel a síelni vágyók lábait.