A kiskunhalasi városi könyvtárban tart előadást Gundel János főiskolai tanár.
Id. Gundel János (1844-1915) dédunokája, és Gundel Károly (1883-1956) unokája elődeihez hasonlóan gasztronómiával foglalkozik, de mint kutató. A humán táplálkozás problémakörét, beleértve az állati eredetű élelmiszerek minőségének befolyásolhatóságát, az élelmiszer-biztonságot, az ételkészítés során bekövetkező biológiai változásokat valamint gasztronómia történetét vizsgálja. A neves szakember az utóbbi témakörben fog előadást tartani Kiskunhalason a városi könyvtárban november 12-én, hétfőn 17 órakor.
A Gundelek megjelenése a magyar gasztronómiában nemcsak számos új fogást jelentett, hanem új stílust, kifinomult ízlést és eleganciát is hoztak a magyar éttermi kultúrába.
A programot a Pásztortűz Egyesület szervezi.