Nem tudja, mit kezdjen a felesleges paradicsomokkal? Itt a lehetőség, hogy valami igazán eredetit alkosson belőlük!
PARADICSOMLEKVÁR:
Előkészítés: 25 perc
Sütés / főzés: 60 perc
Hozzávalók (4 főre):
2 kg paradicsom
2 db kisebb chilipaprika
10 db apróra vágott bazsalikom
25 dkg zselésítőcukor
Elkészítés:
A meghámozott paradicsomokat félbevágjuk, kiszedjük a zöldjüket és a magjaikat, majd apróra daraboljuk.
Pici vízzel pároljuk, majd megfőzzük – az elpárolgott vizet folyamatosan pótolva, miközben egy kis chili paprikát adunk hozzá. Kevergetés után botmixerrel pürésítjük.
A végén hozzáadjuk a zselésítőcukrot és az apróra vágott bazsalikomot, majd fél órán keresztül főzzük, hogy besűrűsödjön.
Steril üvegekbe töltjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Forrás: sobors.hu
Fotók: Getty Images, ridikul.hu